3 Şubat 2012 Cuma

Hoş Geldin Bahar (a.s.m.)

Toprağın rengârenk kıyafetlerle bezenerek güzelleştiği, kışın soğuk esintilerini yerini ılık tatlı meltemlere bıraktığı, kaybolan birçok canlının yeniden ortaya çıkıp gülümsediği, ağaçların yeni yılın modası olan gelinliklerini giyerek süslendiği mevsimdir bahar….

İnsanlığın yaşadığı soğuk Cahiliye kışının yerini mutluluklara ve saadetlere bıraktığı, kız çocuklarının bayram ettiği, kadınların insan olduklarını hissettiği, köle diye horlananların insan olduğunu hatırladığı, zayıfların rahat dolaşmanın zevkini tattığı, insanlığın rahat bir nefes aldığı mevsimin adıdır bahar….

Bahar gelince evsizler gülmeye başlar. Sıcağa hasret kalan bedenler ısınmaya, aydınlığa hasret gözler güneşe kanmaya, soğuktan hareketsiz kalan koca âlem canlanmaya başlar.

Bahar gelince yetimler gülmeye başlar. Donmaya yüz tutan kalpler merhamete gelir. Cehalet karanlığıyla aklı bulanmışlar nurun güzelliğiyle huzura kanar. İnsanlığından şüphe etmeye başlayan mütehayyirler istikameti bulur.

Bu baharın en ince noktasında, hesapsız inceliklerle sayısız faydalar iç içedir. Baharın nisanında ayrı bir rahmet gizli… Onun yağmuru çok bereketli. Yazın hasat mevsiminde eli boş kalmamak için bu rahmetten istifade etmeli. Baharın yağmuru hem de şifalı… Temas ettiğine sağlık oluyor, bir huzur veriyor.

Baharın her günü güzeldir. Her esintisinde bir rahatlık, her gündüzünde bir aydınlık, her gecesinde bir tatlılık vardır. Onun yağmuru rahmet, fırtınası berekettir. Baharın mucizevî parmak musluklarından süzülen suyun tadı başka bir lezzettedir; kaynağı, binlerce kişi içse de tükenmez bir yerde… O baharın suyu şifadır. Kime temas etse huzur bulur, sıkıntıları yok olur.

Bahar çok şefkatlidir. Hele çocukları bir başka sever. Küçük çocuklar baharı gördüğünde sevinçleri kat kat artar. Çocuklar, onun güzelliğiyle neşelenir. Onunla oynamaya bayılırlar. O da çocukları kucağına alır, şefkatiyle başlarını okşar.

Bahar çok büyük bir müjde getirdi. Soğuklar arasında kalan insanın sıcağa ereceğini, yemyeşil bahçelerde neşe içinde hayat süreceğini, sıkıntıların son bulup üzüntünün kalmayacağını, sevenin sevdiğinden ayrılmayacağını söyledi.

İşte önümüzde iki bahar… Bu, yeni yılda ağaçlar çiçekler açarken geldi; o, ağaçlar çiçekle süslenirken yeni yılda… Bu, her şeyi çok güzel yapan bir sanatçıdan haber verirken; o, her şeyin sahibinden haber veriyor. Bu, ölüp kış mevsimiyle kefenini giyen dünyanın yeniden dirilmesini haber verirken; o, kıyametle kefenini giyecek olan insanlığın, yeniden dirilmesini müjde ediyor.

Bu iki bahar birlikte düşünülünce ortaya muazzam bir ihtişam çıkıyor. Bu ihtişam, muhteşem bir yaratıcının kudret kalemiyle resmedilmiş muazzam bir tablo gibi beliriyor. Evet, bu baharı bahar yapan o baharın gelişidir. O bahar gelmeseydi biz bu bahardan bihaber bir bahar yaşardık. Hem o bahar gelmeseydi, acaba bu bahar diye bir bahar olur muydu?

Bahar ilanattır. Bahar mektuptur. Bahar davettir. Bahar, güzellikler arasında seyir yapmak, dostlarla bir arada olmak, huzuru solumaktır.

Bu baharda da o baharı bulmak, her iki baharın da mesajlarını almak, hasat mevsiminde bereketi bulmak ve hiç bitmeyen bir baharı kazanmak dua ve temennileriyle, baharınız kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder