9 Ekim 2013 Çarşamba

Macera Geliyorum Demez geldi

“Uzun zaman oldu bir yazı kaleme almayalı."

Yazıya başladığımda ilk aklıma gelen cümle bu oldu. Bir internet sayfasından okunduğu takdirde yanlış da olmayacak bir cümle. Gerçekten de uzun zaman oldu bir şeyler paylaşmayalı.

Fakat gerçekte yazma faaliyetim hep devam ediyor. Neredeyse her gün yazıyorum, elhamdülillah. (Bunlar yakında bir kitap olarak çıkacak inşaallah.) “Yazmak” gerçekten de hamde vesile olan bir şey. İnsanın biriktirdiklerini paylaşmasının en düzgün ve en rahat yolu. Belki de içinde biriktirdiklerini aktararak rahatlama yöntemi. Çoğu zaman “başkalarına” diye yazılan yazılar da aslında yine insanın kendisi içindir bu yönüyle. Yani yazılar ve o yazıya konu olan mevzular da ayrı bir hamd vesilesidir. Yazacak konu olmayınca yazı da olmuyor.

Bu yazıya vesile olduğu için sevgili kardeşim Ahmet Ay’a teşekkür etmem gerekiyor. Hep üreterek çevresini şevklendiren tavrı haricinde yeni çıkan kitabıyla da yazmam için teşvik etti beni. Belki duymuşsunuzdur. Çıkalı birkaç gün oldu. Daha önce “Biri Bizi Durdursun” ismiyle çıkan gençlik kitabının şimdi ikincisi bize ulaşmış durumda. (Ben imzalı olarak aldığım için bunu söyleyebiliyorum.) Bunun başlığı da öncekini aratmayan güzellikte: “Macera Geliyorum Demez!” Erdem ve Ömer’in maceraları yine okuyanları kendi atmosferine cezbediyor. Şöylesine bir bakmak için eline alan, uzun zaman bırakamıyor. Ve şahit olduğum bir şey, kitabı şöyle rastgele açıp bakanın yüzüne hemen bir tebessüm yayılıyor.

 

Kahramanlarımız bu sefer tatile çıkıyorlar. Erdem’in bilgiççe ve muzipçe konuşmaları ve Ömer’in itirazları eşliğinde biz de onların yolculuğuna ve tatillerine dahil oluyoruz. Özellikle yaramaz Erdem’in başına gelenler, köyde karşılaştıkları... Yolda tokludan, köyde danadan çektikleri... Yaramazlığının cezasını çekiyor tabii.

Erdem’in her zamanki gibi tutmayan planları, arkadaşlarının yüreklerini ağızlarına getiriyor. Ama buna rağmen yine onsuz yapamıyorlar. Tabii biz de öyle... Kendimizi onların arasında bularak maceralarına katılıyoruz.

Kitap çok farklı bir şey... İnsan üzerine çok güzel etkiler bırakır. Çünkü her kitap, okuyucusunu kendi efsunlu bahçesine dahil eder ve o kişiye özel bir yer açar. Herkes aynı meyvelerle ayrılmaz o bahçeden ama kimse de nasipsiz kalmaz.

Hâsılı, bol meyveli ve bol tebessümlü bir bahçeye davet ediyor bizi Macera Geliyorum Demez. Bitirmeden bıraktırmayacak ve simalara uzun zaman kaybolmayan bir tebessüm yerleştirecek türden... Biri Bizi Durdursun’dan tecrübeli olanlar bana hak vereceklerdir.

Son bir şey daha... Kitabın sonunda bir sürpriz var. Ömer ve Erdem’in maceralarının bitmediğini anlıyoruz. Sürpriz bu değil tabii. Bu kitapla beraber çektirdiği fotoğrafını/fotoğraflarını biribizidurdursun2@gmail.com adresine gönderenler arasında çekiliş yapılacağını ve ismi çıkan talihli arkadaşımızın da bu maceraya dahil edileceğini öğreniyoruz. Çok ilginç ve güzel bir sürpriz bu.

Bol tebessümlü günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder